Bezúročná kotlíková půjčka a dotace na kotel
Bezúročná kotlíková půjčka a dotace na kotel

Bezúročná kotlíková půjčka a dotace na kotel

22.5.2019

Pořízení nového ekologického vytápění je velkým zásahem do finančního rozpočtu rodiny. K pořízení nových kotlů a šetrných tepelných čerpadel pomáhaly především kotlíkové dotace, které byly financovány z evropských fondů. Od roku 2019 lze navíc ve vybraných krajích využít i kotlíkové půjčky. Tyto půjčky jsou bezúročné a pomáhají výměnu vytápění zainvestovat předem.

Nevíte si s něčím rady? Kontaktujte nás


Výměna starého kotle s kotlíkovou dotací

V roce 2022 odbije starým kotlům poslední hodinka a budou zcela zakázány. Ukončení „doby uhelné“ podporuje již několik let Evropská unie i Ministerstvo životního prostředí, skrze které bylo možné využívat různé výzvy v projektech „zelená úsporám“. Právě ty pokryly domácnostem až 80 % výdajů na pořízení nového vytápění. V rámci těchto kotlíkových dotací však bylo potřeba mít našetřenou celou pořizovací částku a až po výměně kotle bylo možné o dotaci požádat.

Máte problém našetřit? Pomůže vám kotlíková půjčka

Kotlíková půjčka pomáhá v domácnostech, které musejí do roku 2022 starý kotel vyměnit, ale je pro ně téměř nemožné našetřit vysokou částku pro nákup nového kotle předem a nemohou tak kotlíkovou dotaci využít. Do projektu se ve vybraných krajích zapojují samotné obce, proto se žadatelé o bezúročnou půjčku obracejí přímo na obec. Na zbývající rozdíl mezi půjčkou a nákupem nového kotle lze využít dotaci, o kterou se žádá na kraji.

Více informací o projektu 

Pro koho je bezúročná půjčka na kotel určena?

  • Domácnosti, které mají kotle 1. a 2. emisní třídy.
  • Moravskoslezský, Karlovarský a Ústecký kraj.
  • Díky kombinaci bezúročné půjčky a kotlíkové dotaci není potřeba mít našetřeno.

Kotlíková půjčka je zcela bezúročná, pokrývá 100% způsobilých nákladů a splácení lze rozložit až na dobu 10 let. Navíc lze půjčené finance kdykoliv předčasně splatit. Tato půjčka na kotel je pro domácnosti velmi výhodná a těžko lze očekávat ještě výhodnější nabídku. Proto neváhejte a připravte se na pořízení nového vytápění již nyní - půjčku získají pouze ti, kteří se včas přihlásí.

Poradíme s dotací i půjčkou a postaráme se o realizaci

Společnost A-Z Chlazení se ve světě kotlů a tepelných čerpadel pohybuje od roku 1997. Za tu dobu jsme realizovali stovky malých i velkých projektů, proto vám rádi poradíme i s vytápěním pro váš dům. Samozřejmě že sledujeme také novinky z oboru, proto od roku 2015 pomáháme našim zákazníkům i s žádostmi o dotaci a nově také o bezúročnou půjčku. Naše realizace naleznete po celé České republice.

Chci poradit 

5